Отримані знання дозволяють випускникам цього напрямку контролювати послідовні етапи виробництва продукції, дають можливість оцінювати сировину та продукти харчування, а також визначати на кожному етапі виробництва загрози, котрі б могли призвести до того, що виробництво продуктів харчування не буде відповідати критеріям безпечного харчування. Випускник спеціальності «Безпека продовольства» володіє знаннями зі сфери безпеки харчування людини, а також природничими, ветеринарними та технічними науками. Знає процеси харчової продукції рослинного та тваринного походження ( у тому числі екологічної продукції), а також можливості генетичного формування її якості. Випускник знає способи модифікації складу продуктів харчування, збагачення їх додатковими функціональними речовинами; володіє основами, приготування, зберігання, перетворення, пакування та маркування, перевезення продуктів харчування і впровадження їх у товарообіг. Знає проблеми, що повязані з генетично-модифікованими продуктами, а також загрози, що пов’язані з потраплянням їх у товарообіг. У рамках навчання існує можливість отримання визнаного в Євросоюзі сертифікату «Асистента з управління якістю» після здачі екзамену у Польському центрі дослідництва і сертифікації, з яким навчальний заклад уклав угоду щодо співпраці у цій сфері. Перспективи:- Експерт у сфері контролю якості і безпеки на кожному з етапів виробництва продуктів харчування;
- Можливість працювати на підприємствах з переробки продукції у закладах громадського харчування, лабораторіях, інституціях, пов’язаних з оцінкою якості продуктів харчування;
- Санітарні та митні служби.
|